ua en ru

Фондові торги в США 13 вересня відкрилися без єдиної тенденції на тлі неоднозначної економічної статистики

Фондові торги в США 13 вересня 2013 р. відкрилися без єдиної тенденції на тлі неоднозначної економічної статистики.

Обсяг роздрібних продажів в США в серпні 2013 р. зріс менше, ніж очікували аналітики, - на 0,2% до попереднього місяця (прогноз - зростання на 0,4%). Попередній індекс споживчої довіри, що розраховується Мічиганським університетом, у вересні опустився до мінімуму за п'ять місяців - 76,8 (прогноз аналітиків - 82,0). Незважаючи на досить посередні дані статистики, учасники ринку вважають, що Федеральна резервна система (ФРС) США наступного тижня прийме рішення про початок згортання економічних стимулів. Деякі експерти очікують, що ФРС може скоротити щомісячні покупки облігацій в рамках програми QE на символічну суму (наприклад, на 5 млрд дол. з поточних 85 млрд дол.).

На корпоративному фронті головним ньюсмейкером" стала компанія Twitter (управляє популярним сервісом мікроблогів. Минулої ночі Twitter повідомила, що подала заявку в Комісію з цінних паперів і бірж США на первинне публічне розміщення акцій (IPO). При цьому компанія скористалася правом забезпечити конфіденційність поданих документів, тому ніякі деталі IPO і подробиці фінансового становища компанії поки не відомі. За деякими даними, розміщення Twitter пройде в 2014 р., компанія розраховує бути оціненою інвесторами в 15 млрд дол.

На тлі інформації про підготовку Twitter на IPO акції найбільшої в світі соціальної мережі Facebook знижуються на 1,7%, папери більш спеціалізованої соцмережі LinkedIn дешевшають на 0,7%, а котирування знижкового онлайн-сервісу Groupon - в мінусі на 2,1%. Правда, варто обмовитися, що акції Facebook і LinkedIn і так знаходяться поблизу своїх історичних максимумів.

Серед "блакитних фішок" виділяються акції виробника мікрочіпів Intel Corp. (+2,7%): аналітики інвестбанку Jefferies Group підвищили рейтинг і прогнозну вартість паперів Intel.

Станом на 18:30 мск індекс Dow Johnes підвищився на 43,89 пункту (+0,29%) - до 15344,53 пункту, індекс S&P виріс на 0,50 пункту (+0,03%) - до 1683,92 пункту, індекс Nasdaq знизився на 9,22 пункту (-0,25%) - до 3706,75 пункту.