ua en ru

Фондові торги в США 1 листопада відкрилися підвищенням провідних індексів

Два дні втрат змінилися зростанням, і фондові торги в США 1 листопада відкрилися підвищенням провідних індексів. Поточної позитивній динаміці передували дві сесії, що завершилися в червоному полі на тлі невизначеності щодо конкретних термінів скорочення Федеральною резервною системою(ФРС) США програми "кількісного пом'якшення".

Інвестори плекають надію, що кроки по скороченню QE3 стануть можливими не раніше ніж в березні 2014 р., проте ніяких гарантій немає, і ФРС теоретично може прийняти заходи з урізання програми і раніше. Невизначеність завжди турбувала інвесторів, які в такі моменти воліли утримуватися від серйозних угод.

До сприятливих новин сьогодні відноситься публікація ряду макроекономічних показників. Зокрема, було оприлюднено звіт Інституту управління поставками країни (ISM). Публікація індексу активності PMI в обробній промисловості США відбулася в 16:00 за київським часом. Згідно з прогнозами ISM, у жовтні індекс повинен був знизитися і скласти 55,0 пункту. Всупереч очікуванням, показник індексу за жовтень не просто не скоротиться порівняно з даними на вересень (56,2 пункту), але і зріс, досягнувши позначки в 56,4 пункту.

На фронті корпоративних новин все було далеко не так безхмарно. Чистий прибуток однієї з найбільших в США нафтогазових груп Chevron Corp., доступна для розподілу серед акціонерів материнської компанії, в III кварталі 2013 р. скоротилася приблизно на 6% - до 4,95 млрд дол. проти прибутку в 5,25 млрд дол. роком раніше. Виручка Chevron зріс менше ніж на 1% - до 58,5 млрд дол. Прибуток в перерахунку на акцію склав 2,57 дол., у той час як аналітики Reuters очікували, що вона складе 2,71 дол. на акцію. Таким чином результати Chevron виявилися нижчими за прогнозовані, на тлі чого котирування на відкритті торгів просіли на 1,9%.

Акції автовиробника Ford втратили в ціні 0,5%. Трохи раніше компанія повідомила, що її продажі на ринках США в жовтні виросли на 14%. Продажу автомобілебудівного гіганта General Motors зросли на 3% в порівнянні з показником попереднього місяця, коли продажі в США виросли на 16%. Дані про продажах автомобілів Toyota і Honda будуть також опубліковані сьогодні, але трохи пізніше. Акції General Motors подорожчали на 2,3%, а котирування Toyota і Honda також піднялися - на 0,3%.

Ринкова капіталізація Madison Square Garden - оператора спортивного комплексу "Медісон-сквер-гарден" в Нью-Йорку знизилася на 2,2%, навіть незважаючи на значні результати звітності.
Станом на 16:58 за київським часу1 листопада 2013 р. індекс Dow Jones росте на 68,97 пункту (+0,44%) - до 15614,72 пункту, індекс S&P підвищується на 4,82 пункту (+0,27%) - до 1761,47 пункту, а індекс Nasdaq - на 4,62 пункту (+0,11%), до 3924,38 пункту.