ua en ru

Фондові торги в Європі 1 квітня відкрилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в Європі 1 квітня 2014 р. відкрилися зростанням провідних індексів. Аналітики впевнені, що активність щодо угод по злиттю і поглинанню і очікування нових новин на цьому фронті забезпечать успішний старт II кварталу на європейських біржах.

Фондові торги в Європі 1 квітня 2014 р. відкрилися зростанням провідних індексів. Аналітики впевнені, що активність щодо угод по злиттю і поглинанню і очікування нових новин на цьому фронті забезпечать успішний старт II кварталу на європейських біржах.

В секторі макроекономічних новин в центрі уваги інвесторів чергове засідання Європейського центробанку (ЄЦБ), яке відбудеться 3 квітня. Очікується, що на ньому буде прийнято рішення по процентній ставці. Більшість економістів, опитаних агентствами Bloomberg і Reuters, впевнені, що мегарегулятор залишить ставку на рекордно низькому рівні 0,25%. Втім, все більше аналітиків закликають ЄЦБ "зробити хоч що-небудь" на тлі критично слабких попередніх даних по інфляції в єврозоні за березень, опублікованих напередодні. Незважаючи на прогнози, що темп зростання споживчих цін у минулому місяці скоротиться порівняно з лютим-до 0,6% з 0,7%, інфляція склала лише 0,5%, тим самим підігріваючи побоювання про виникнення дефляції в зоні євро.

З корпоративних новин відзначимо оприлюднені плани французького машинобудівного концерну Alstom, який продає свій підрозділ по виробництву парових нагрівальних пристроїв для генеруючих станцій німецької інвестиційної групі Triton за 730 млн євро. Ринок більш ніж позитивно сприйняв це повідомлення - котирування Alstom ростуть станом на 11:47 за київським часом майже на 6%.

Другий за розміром виробник програмного забезпечення у Німеччині Software AG погодився продати свій бізнес по наданню консалтингових послуг в Німеччині, Австрії та Швейцарії своєму стратегічному партнеру Scheer Group. Сума угоди не розкривається, проте новина також призвела до зростання вартості акцій Software AG - на 2,9%.

Інвестори також вітали заяву найбільшої в світі гірничодобувної компанії BHP Billiton про намір найближчим часом позбутися деяких непрофільних активів. У результаті папери австралійської компанії, що торгуються на Лондонській фондовій біржі, подорожчали на 2,7%.

Станом на 11:58 за київським часом 1 квітня 2014 р. британський індекс FTSE 100 зростає на 31,10 пункту (+0,47%) - до 6629,47 пункту, німецький DAX підвищується на 41,99 пункту (+0,44%) - до 9597,90 пункту, французький CAC 40 додає 26,57 пункту (+0,61%) - до 4418,07 пункту, а швейцарський SMI росте на 15,08 пункту (+0,18%) - до 8468,90 пункту.