ua en ru

Фондові індекси США повернулися на докризові рівні, Nasdaq досяг максимального показника з 2000 р

Фондові торги в США 6 вересня 2012 р. завершилися 2-процентним зростанням провідних індексів завдяки свіжим антикризовим рішенням Європейського центрального банку (ЄЦБ) і сприятливої ​​статистикою щодо американського ринку праці. Сьогоднішнє ралі на біржах США дозволило провідним індексам повернутися на передкризові рівні, а високотехнологічний індекс Nasdaq досяг рівня, зафіксованого в останній раз під час інтернет-буму.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками сесії виріс на 1,9% і закрився на найвищій позначці з грудня 2007 р, індекс широкого ринку S&P 500 додав 2% і досяг максимуму з січня 2008 р. Індекс Nasdaq піднявся на 2,2% - до найвищого рівня З листопада 2000 р.

Ентузіазм ринкових гравців зумовило оголошення ЄЦБ про готовність запустити нову програму скупки держоблігацій проблемних країн єврозони на вторинному ринку. Програма не передбачає формального ліміту за обсягами викупу або термінами дії. Внутрішні новини також сприяли зростанню котирувань. Згідно зі звітом фірми ADP, традиційно передує урядова доповідь по безробіттю, зайнятість у приватному секторі США в серпні ц.р. підвищилася на 201 тис. робочих місць, що перевищило консенсус-прогнози аналітиків.

У складі індексу Dow всі 30 акцій завершили торги на позитивній території, а лідерами зростання виявилися банки JPMorgan Chase і Bank of America, чиї котирування підскочили більш ніж на 4%.

Звіт Міністерства праці США з безробіття за серпень, який буде опубліковано сьогодні, прояснить тенденції на американському ринку праці, до яких зараз прикута основна увага учасників ринку.

Читайте також: Глава ЄЦБ оголосив про нову програму скупки держоблігацій "проблемних" країн єврозони