ua en ru

Фондова біржа Греції відкриється 29 або 30 липня

Фондова біржа Греції відкриється 29 або 30 липня Фото: прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас

Поки будуть діяти обмеження для грецьких інвесторів

Грецька фондова біржа, яка була закрита протягом місяця, відкриється 29 або 30 липня. Про це повідомив керівник органу, який наглядає за ринком цінних паперів, передає Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

Як зазначається, фондову біржу Греції закрили місяць тому, 29 червня, після того як уряд тимчасово закрило банки і запровадив контроль над рухом капіталу. У такий спосіб уряд Греції прагнув запобігти банкрутству банків, побоюючись, що клієнти фінансових установ можуть за короткий термін зняти всі свої гроші з рахунків.

"Комісія збереться завтра вранці, щоб визначити, коли саме відкриється Афінська фондова біржа: в середу або в четвер", - повідомив глава грецької комісії з фінансових ринків Константінос Ботопулос.

Нагадаємо, переговори про надання Греції нового пакета фінансової допомоги почалися в Афінах у понеділок, 27 липня.

У переговорах беруть участь представники Євросоюзу, Європейського Центробанку (ЄЦБ), Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Європейського стабфонду (ESM). Вирішується питання про виділення Греції до 86 млрд євро. Переговори повинні бути завершені до середини серпня, оскільки з цього часу Афіни будуть мати потребу в нових коштах.