ua en ru

У Фонді гарантування вкладів назвали кількість виплат вкладникам через Автоматизовану систему

У Фонді гарантування вкладів назвали кількість виплат вкладникам через Автоматизовану систему Фото: ФГВФО виплатив 80% вкладів через Автоматизовану систему

В систему входять 7 банків-агентів

З початку 2017 року за допомогою Автоматизованої системи виплат було відшкодовано 80% вкладів клієнтам збанкрутілих банків. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів.

Як повідомляється, промислова експлуатація системи почалася в березні 2017 року.

На сьогоднішній день Фонд гарантування підписав договори і надав доступ до процесингового центру таким банкам-агентам як, Правекс-Банк, Альфа-Банк, Кредобанк, Банк, ПУМБ, ТАСкомбанк і Банк Південний.

Автоматизована система виплат створена для того, щоб зробити максимально зручним процес отримання гарантованої суми вкладникам неплатоспроможних банків. Значно розширюється мережа пунктів виплат за рахунок того, що вкладник зможе вибрати для отримання коштів відділення одного банку, до якого Фонд направив реєстру, а вибирати серед усіх банків - агентів, підключених до системи.

Зараз за допомогою Автоматизованої системи гарантоване відшкодування отримують вкладники Платинум Банку, Фортуна-банку, Банку "Народний капітал», Банку "ТК Кредит", "Вектор Банку". Планується, що до кінця 2017 року році в базу виплат через систему буде занесена інформація про вкладників всіх неплатоспроможних банків, що мають право на одержання гарантованої суми.

Нагадаємо, раніше ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію в Діамантбанк.