ua en ru

Фонд Сороса придбає частку в українській IT-компанії Ciklum

Фонд Сороса придбає частку в українській IT-компанії Ciklum Фото (10top): Джордж Сорос

Американський магнат і філантроп сподівається, що його інвестиції слугуватимуть прикладом для інших гравців ринку

Фонд розбудови України LP (The Ukrainian Development Fund LP), що входить до фонду Джорджа Сороса, придбає частку акцій в капіталі успішної IT-компанії Ciklum Holding Limited, повідомили у прес-службі Ciklum.

Як очікується, дана операція буде завершена до кінця 2015 р.

Нагадаємо, на початку 2015 року американський магнат, інвестор і філантроп Джордж Сорос висловив підтримку реформам в Україні.

"Інвестування його фондом компанії Ciklum - це ще один крок, щоб сприяти зростанню "Нової України", а також становленню країни на карті інвестиційної привабливості", - йдеться у прес-релізі. Зокрема, фонд придбає всю частку акцій, що належить Horizon Capital, а також неоголошену частину акцій, які належать Majgaard Holdings Ltd.

"Ciklum як глобальний інноваційний постачальник IT-послуг завжди змінюється, щоб принести відповідні навички та здібності на ринок і підтримувати соціальний розвиток в Україні. Ми раді співпрацювати з Фондом розвитку України, що дозволяє нам адекватно реагувати на виклики і можливості в майбутньому. Ця інвестиція є свідченням привабливості України з погляду доступу до високоосвічених, добре підготовлених і відданих своїй справі талантів в IT-сфері", - сказав головний операційний директор Ciklum Сем Кінгстон.

Щоб задовольнити зростаючий серед клієнтів попит, протягом останніх двох років Ciklum відкрив нові офіси у США, Ізраїлі, Польщі, Іспанії та Румунії, а також в Україні. Більшість клієнтів Ciklum - це компанії, які розробляють свої власні продукти у сфері IT-технологій. Більш ніж 25 клієнтів Ciklum досягли стадії IPO, співпрацюючи з компанією у сфері розробки програмного забезпечення. Останнім часом спектр послуг було доповнено розробкою Internet of Things, HealthTech і роботою з Big Data і аналітикою.

"Я дуже радий з приводу моїх інвестицій у Ciklum. Це дуже динамічна компанія у сфері, яка являє майбутнє України. Ця також інвестиції в те, що я називаю "Нова Україна" - молодих, добре освічених українців, які бажають, щоб їх країна вирвалася з минулого і здобувала відкрите суспільство. Сподіваюся, що ці інвестиції будуть слугувати прикладом для інших інвесторів", - заявив Сорос.

Як зазначив засновник і гендиректор Ciklum Торбен Майгаард, за останні 13 років компанія перетворилася на інноваційного глобального провайдера IT-послуг з потужними технічними можливостями і тісними стосунками з деякими з найбільших світових брендів. "Ми щиро раді можливості залучити Фонд розбудови України, який надасть нам підтримку у значному розширенні діяльності нашої компанії, як за рахунок органічного зростання, так і шляхом стратегічних придбань", - сказав він.

За словами представника Фонду розбудови України Майкла Вашона, в Ciklum працюють 2,5 тис. висококваліфікованих IT-розробників, і компанія демонструє стійкі конкурентні переваги, які українські компанії мають на швидкозростаючому світовому ринку IT-послуг. "Приватні інвестиції, особливо з Європи та Північної Америки, допомагають закріпити успіхи, які українські реформатори досягли за останній рік. Ми раді співпрацювати із Ciklum і зробити свій внесок у розвиток того, що Джордж Сорос називає "Нова Україна", - додав Вашон.

Ciklum - одна із провідних у світі компаній з розробки програмного забезпечення. Постачає високоякісне ПЗ для найбільших світових компаній, що входять до рейтингу Fortune 500, і швидкозростаючих організацій у різних галузях. До складу компанії також входять розширені команди фахівців з розробки ПЗ, забезпечення якості, наукових досліджень, розробки нових продуктів та інженерного консалтингу.

Фонд розбудови України - приватний інвестиційний фонд, який фокусується на особливих ситуаціях і приватних інвестиціях в Україну, а також компаніях зі значними обсягами угод в Україні. У рамках свого інвестиційного процесу Фонд прагне здійснювати цільові інвестиції, які мають потенціал для сприяння економічному та соціальному розвитку в Україні. Головним інвестиційним радником Фонду розбудови України є Soros Fund Managmanet LLC, приватний інвестрадник кількох приватних інвестфондів, які працюють винятково для клієнтів сім'ї Сороса.

Horizon Capital - управляюча компанія, яка займається інвестиціями у компанії із середнім рівнем капіталізації, високим потенціалом зростання і прибутковості в Україні та регіоні. На сьогодні Horizon Capital управляє трьома фондами: Emerging Europe Growth Fund II (EEGF II), Emerging Europe Growth Fund (EEGF) і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), загальний капітал яких становить понад 600 млн дол.

Нагадаємо, раніше в листопаді Президент України Петро Порошенко нагородив американського фінансиста та інвестора Джорджа Сороса орденом Свободи.