ua en ru

Фонд Ротшильда запропонував свої послуги на переговорах по боргу України

Французький підрозділ групи Rothschild запропонував посередництво в переговорах Мінфіну України і кредиторів про реструктуризацію боргу країни та ініціювала створення групи власників держоблігацій держави. Про це повідомив керуючий директор Rothschild & Cie в Росії і СНД Джованні Сальветти, передає Bloomberg.

За словами Сальветти, зараз кредитори очікують пропозицій Києва, які можуть бути озвучені в середині березня. Топ-менеджер зазначив, що багато хто з учасників переговорів готуються до жорстких умов.

Rothschild запропонувала створити групу власників цінних паперів України. За словами Сальветти, думки самих кредиторів в цьому питанні розійшлися. Одні воліють почекати пропозицій уряду, інші хочуть встановити "кілька жорстких правил". Зараз представники фонду і кредитори "обмінюються точками зору, а також обговорюють розподіл обов'язків і програму дій".

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підтвердив, що компанія Rothschild отримала всі повноваження для продажу його бізнесу.