ua en ru

Фонд держмайна на вимогу профспілок скасував "розпродаж" обленерго

Фонд держмайна на вимогу профспілок скасував "розпродаж" обленерго Фото: акція під ФДМ

Скасовано продаж двох обленерго з восьми

Фонд державного майна України на вимогу профспілкових активістів скасував запланований на наступний тиждень продаж часток 2 обленерго. Про це повідомив співорганізатор акції протесту, представник Федерації незалежних профспілок України Сергій Павленко за підсумками переговорів із заступником голови ФДМ Юрієм Нікітіним.

Також Нікітін прийняв вимоги мітингувальників щодо скасування розпродажу 8 обленерго.

"Сьогодні наша акція змусила Фонд держмайна почати зупинку розпродажу обленерго. Щодо 2 обленерго уже відмінені торги, іще 6 чекають на рішення. Ми будемо тиснути на ФДМ, щоб не допустити розпродажу і цих 6 підприємств", - заявив Павленко.

Активісти профспілкового руху вважають таке рішення ФДМ перемогою "Профспілкового наступу", утім обіцяють повернутись, якщо розпродаж інших 6 обленерго не буде скасований.

"Сьогодні тисячі людей під стінами ФДМ вимагали не розпродавати залишки країни, не дозволяти олігархам забирати у людей останнє. Олігархи підвищують тарифи на власний розсуд. Роздавати за безцінок обленерго – це не реформа. Тому ми вимагаємо окрім скасування розпродажу встановлення справедливих тарифів на електроенергію", – додав співорганізатор акції депутат Київради від "Свободи" Петро Кузик.

Як відомо, сьогодні більше тисячі представників профспілкових організацій і активістів із різних регіонів країни вийшли на чергову акцію "Профспілкового наступу" до Фонду держмайна із вимогою скасувати запланований на наступний тиждень продаж 25% держвласності в 8 обленерго.

Після скандування гасел під стінами відомства активісти зайшли до ФДМ і вручили Юрію Нікітіну "доїльний апарат" зі словами "Доїть олігархів, а не простий народ!" Головною вимогою протестувальників була зупинка приватизації залишків обленерго.