ua en ru

Фонд гарантування вкладів зняв з торгів великі пакети акцій "Мотор Січі"

Фонд гарантування вкладів зняв з торгів великі пакети акцій "Мотор Січі" Фото: акції "Мотор Січ" зняті з торгів (Wikimedia)

Причина відміни торгів не уточнюється

Фонд гарантування вкладів фізосіб зняв з торгів великі пакети акцій машинобудівного підприємства ПАТ "Мотор Січ". Про це йдеться у повідомленні "Української біржі".

"Рішенням Виконавчої дирекції ФГВФО пакети акцій ПАТ "Мотор Січ" (ISIN UA4000143135) зняті з продажу", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, аукціон з продажу акцій ПАТ "Мотор Січ", виставлених на продаж Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, запланований на 28 липня 2017 року не відбудеться.

Зазначимо, що причина такого рішення фондом не озвучувалася.

Стартова ціна продажу була встановлена на рівні 2,247 тис. грн за акцію. Планувалося, що цінні папери будуть продаватися двома лотами: перший - обсягом 10,2 тис. акцій (0,491% акцій підприємства) загальною вартістю 22 млн 919,4 тис. грн; другий - об'ємом 9,188 тис. акцій (0,442%) загальною вартістю 20 млн 645,436 тис. грн. Брокером з продажу виступало ТОВ "Інвестиційний капітал Україна" (Київ, компанія групи ICU).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура розслідує розтрату понад 350 млн гривень на підприємстві "Мотор Січ".

За даними правоохоронців, менеджери підприємства займалися махінаціями з використанням "сміттєвих" цінних паперів.