ua en ru

Фонд гарантування вкладів отримав ще 2 млрд гривень на виплати

Фонд гарантування вкладів отримав ще 2 млрд гривень на виплати Фото: ФГВФО

Транш є частиною кредиту від Міністерства фінансів України

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) отримав черговий транш у розмірі 2 млрд гривень для виплат вкладникам неплатоспроможних банків. Інформація про це розміщена на сайті фонду.

У повідомленні говориться, що кошти (зі ставкою 11,1% річних) у вигляді облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) отримані фондом в рамках кредиту від Міністерства фінансів України (Мінфін).

ОВДП були монетизированны на вторинному ринку цінних паперів за участю Національного банку України. Отримані гроші будуть використані для виплат гарантованої суми вкладникам ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит", АТ "Дельта Банк", ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива", ПАТ "Укргазпромбанк", ПАТ "Національні інвестиції", ПАТ АКБ "Капітал" та інших.

За даними прес-служби фонду, усього за 2015 року ФГВФО отримав 32,5 млрд гривень кредитів від Міністерства фінансів України у вигляді ОВДП. Проведено виплати вкладникам неплатоспроможних банків на суму понад 45 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФГВФО отримав 3,6 млн гривень від неплатоспроможних банків з початку 2015 року і по 11 листопада.