ua en ru

Фонд гарантування вкладів фізосіб рекомендує ліквідувати дніпропетровський "Актабанк"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національного банку України з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "АКТАБАНК". Про це йдеться в повідомленні Фонду, передає РБК-Україна.

"У зв'язку із закінченням терміну дії тимчасової адміністрації в ПАТ" АКТАБАНК "та враховуючи затверджений планом врегулювання, найменш витратним способом виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "АКТАБАНК" є його ліквідація з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Враховуючи необхідність завершення Фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку, з 15.01.2015 будуть припинені виплати коштів вкладникам ПАТ "АКТАБАНК" через установи ВАТ "БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ".

Відомо, що тимчасова адміністрація була введена в "АКТАБАНК" з 17 вересня минулого року.

За даними ЗМІ, банк входить у коло бізнес-інтересів дніпропетровського бізнесмена Вадима Єрмолаєва. "АКТАБАНК" був створений в 2009 році, і активи цієї фінустанови станом на 2013 рік становили, за даними ЗМІ, близько 4 млрд гривень. Відомо, що Єрмолаєв входить в сотню найбагатших людей України.

Нагадаємо, до групи великих банків з групи середніх в 2015 р перемістилися чотири нових банки: "Сітібанк", "Мегабанк", "ПлатинумБанк" і "Діамантбанк".