ua en ru

Фонд Firtash Foundation і Saatchi Gallery представили у Лондоні роботи українських художників

Щорічний фестиваль української культури "Дні України у Великобританії" за підтримки благодійного фонду Firtash Foundation стартував у четвер, 8 жовтня, в Лондоні. Про це повідомляє прес-служба фонду.

"Цей фестиваль проходить вже другий рік з метою продемонструвати унікальну культуру і спадщину України міжнародній аудиторії, а також сприяти формуванню позитивного іміджу України за кордоном. У цьому році фестиваль присвячений сучасному українському мистецтву, а основним майданчиком стала знаменита лондонська галерея Saatchi Gallery, де і відбулося офіційне відкриття виставки "Передчуття: Українське мистецтво сьогодні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що виставка "Передчуття: українське мистецтво сьогодні" - це найбільша колекція робіт сучасних українських художників, коли-небудь представлена публіці. Використано понад 160 різних технік, напрямів, жанрів і способів подачі.

Відвідувачі виставки зможуть побачити все різноманіття форм і ідей, яка породила українське арт-спільнота за останні два десятиліття.

"Сучасне мистецтво України відбиває ті глибокі соціальні зміни, які мали місце за роки незалежності. Тому саме сьогодні нам представляється особливо важливим зосередити свої зусилля на підтримці і просуванні досягнень української культури", - підкреслила засновник фонду Firtash Foundation Лада Фірташ.

Виконавчий директор Saatchi Gallery Найджел Херст відзначив талант і майстерність українських митців. "Художники, представлені на цій виставці, знайшли своє унікальне засіб комунікації, при цьому демонструючи неймовірну енергію, проникливість і талант", - підкреслив він.

На виставці представлені роботи 38 художників, серед яких Жанна Кадирова, Павло Крестей, Микола Маценко, Віктор Сидоренко, Олег Тістол, Юрій Пікуль, Влада Ралко та багато інших. Курирує експозицію в цьому році команда арт-кураторів: Марина Щербенко, Ігор Абрамович, Андрій Сидоренко та Олександр Соловйов. Виставка триватиме до 03 листопада 2014 року.

Фонд Firtash Foundation - це приватний благодійний фонд, заснований Дмитром і Ладою Фірташ. Головне завдання Фонду - надання довгострокової системної підтримки освіті та культури в Україні, підвищення творчого та інтелектуального потенціалу української молоді. У 2014 році Фонд оголосив про партнерство з Saatchi Gallery, однією з найбільш відомих галерей сучасного мистецтва в центрі Лондона. Партнерство передбачає ряд подій та виставок в галереї, націлених на просування та поглиблення розуміння унікальної історії та культури України міжнародним співтовариством.

Дні України у Великобританії - це наймасштабніший фестиваль в Лондоні, присвячений культурі України, мета якого - показати багату історію і культуру України. Захід проводиться щорічно благодійним фондом Firtash Foundation.

Фонд Firtash Foundation і Saatchi Gallery представили у Лондоні роботи українських художників

Фонд Firtash Foundation і Saatchi Gallery представили у Лондоні роботи українських художників