ua en ru

Зубко розповів, з яких джерел буде фінансуватися Фонд енергоефективності

Зубко розповів, з яких джерел буде фінансуватися Фонд енергоефективності Фото: Геннадій Зубко розповів про фінансування Фонду енергеефективності

Наразі дуже важливо отримати кредити від європейських партнерів під енергоефективність на 15 років і під 2-3%

Фонд енергоефективності, який нині створює уряд, буде наповнюватись за рахунок держави, міжнародних партнерів і кредитних установ. Про це в ефірі "5 каналу" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"На сьогодні фонд буде наповнюватися за рахунок держави, як і сьогодні, ми фінансуємо частину кредитів, які люди отримують, за рахунок наших партнерів ... за рахунок кредитних установ, які готові запропонувати, коли вони будуть бачити, що працює фонд абсолютно прозорою системою прийняття рішень. Це дуже важливо, тому що в наглядову раду цього фонду увійдуть практично всі наші міжнародні партнери, які також будуть фінансувати цей фонд", - сказав Зубко.


За його словами, наразі дуже важливо отримати кредити від європейських партнерів під енергоефективність не на п'ять років під 25%, а саме на 15 років і під 2-3%.

"Також важливе питання, щоб цей фонд міг фінансувати і монетизувати субсидії, які сьогодні отримують громадяни. І якщо людина зекономила на споживанні, вона може залишок субсидії витратити на енергоефективні заходи", – додав він.

Нагадаємо, Кабмін планує затвердити проекти регіонального розвитку на 3 млрд гривень.