ua en ru

Фонд боротьби з корупцією опублікував фото палацу міністра оборони РФ

Фонд боротьби з корупцією опублікував фото палацу міністра оборони РФ Фото: палац Сергія Шойгу

Ділянка записана на сетру дружини Шойгу

У мережі з'явилися фото палацу міністра оборони Росії Сергій Шойгу на Рубльовці. Матеріали опублікував голова відділу розслідувань Фонду боротьби з корупцією РФ Георгій Албуров.

"Представляємо вам один із найцікавіши будинків, з тих, які ми там бачили.

Цікаво, кому ж належить така специфічна розкіш? Якийсь азійське підпілля влаштувалося на Рубльовці, не інакше.

Власника ми швидко встановили, а точніше власницю.

Земля складається з двох ділянок - 1768 кв. м. і 7232 кв. м., всього 9000 кв. м., в самому елітному місці - селі Барвіха", - йдеться в повідомленні.

Албуров зазначає, що першу з ділянок Олена Антипіна купила а квітні 2010.

Як виявилося, в листопаді 2009 року цю землю в Барвисі купила студентка Ксенія Сергіївна Шойгу - дочка Сергія Шойгу, тодішнього глави МНС і члена вищої ради "Єдиної Росії".

"Як 18-річна студентка Ксенія Шойгу стала власницею землі мінімальною вартістю 100 тис. дол. за сотку або 9 млн дол. за всю ділянку - незрозуміло, і це відмінне питання для слідчого комітету", - йдеться в повідомленні.

У Фонді боротьби з корупцією з'ясували, що Олена Антипіна, на яку записаний будинок, - сетра дружини Шойгу.

"В деталях біографії Шойгу є такий епізод "З 1979 року працює старшим виконробом будівельного тресту "Ачинскалюминстрой". Одружився на дочці головного інженера тресту Олександра Антипина і вже через кілька років зайняв його крісло". Дружину Шойгу в дівоцтві звали Ірина Олександрівна Антипина. Все ясно. Розкішний будинок записаний на сестру дружини Шойгу", - йдеться в повідомленні.

Фонд боротьби з корупцією опублікував фото палацу міністра оборони РФ

Фото: палац Сергія Шойгу

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилося фото палацу Президента Росії Володимира Путіна під Геленджик (місто в Краснодарському краї Росії, курорт на Чорноморському узбережжі Кавказу).