ua en ru

ФМС РФ: на території Росії понад 600 тис. українців є порушниками режиму перебування

ФМС РФ: на території Росії понад 600 тис. українців є порушниками режиму перебування Фото: паспорт України і РФ

З 1 грудня Росія буде забороняти українцям в'їзд у країну за порушення строків перебування

В Російській Федерації (РФ) знаходиться понад 2,6 мільйона громадян України, з них з південно-східних регіонів прибуло більше 1 мільйона чоловік. З решти 1,6 мільйона громадян України понад 600 тисяч на сьогоднішній момент є порушниками режиму перебування на території Росії, заявив заступник керівника Федеральної міграційної служби (ФМС) РФ Вадим Яковенко, пише Російська газета.

Раніше повідомлялося, що до 1 грудня громадяни, які приїхали на територію Російської Федерації з України з неврегульованим статусом повинні будуть покинути Росію, інакше по відношенню до них застосують ті ж самі заходи, що і до інших незаконних мігрантів - від адміністративної відповідальності до видворення.

І якщо протягом місяця вони не узаконять своє перебування тут, зазначив Яковенко, "їх можуть видворити і закрити для них в'їзд в нашу країну".

"В 2015 році, виходячи з гуманітарних міркувань, міграційна служба неодноразово продовжувала всім категоріям громадян України термін тимчасового перебування в Росії. Останній термін перебування закінчується 31 жовтня. Тепер протягом 30 днів люди повинні визначитися зі своїм статусом", - сказав Яковенко.

У зв'язку з цим, з 1 по 30 листопада українцям, які перебувають в Росії, необхідно звернутися в підрозділ ФМС для визначення свого правового статусу. Виняток зроблено для українських громадян, які прибували в екстреному особливому порядку з південно-східних областей України. Для них "пільговий" порядок перебування зберігається.

Раніше повідомлялося, що РФ змінила умови перебування для громадян України на території країни.