ua en ru

Фійон висловився проти поліпшення відносин з РФ після зустрічі Ле Пен з Путіним

Фійон висловився проти поліпшення відносин з РФ після зустрічі Ле Пен з Путіним Фото: Франсуа Фійон

Раніше Фійон називав Росію "великою нацією" і говорив, що РФ не є загрозою для Європи

Кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон висловився проти поліпшення відносин з Росією після того, як його суперниця по президентським перегонам Марін Ле Пен зустрілася з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляє Bloomberg.

Росія - країна з "політичним режимом, який не ідентичний західної демократії", - сказав Фійон на прес-конференції в Парижі. "Це небезпечна країна, і ми повинні ретельно подумати, яку стратегію використовувати з нею".

Незважаючи на це, Фійон сказав, що в якості президента він буде прагнути відновити діалог з Путіним. Але він не хоче, щоб Франція в односторонньому порядку визнала відділення Криму від України, це питання повинні розглянути в ООН.

Видання зазначає, що Фійон значно змінив політичний курс щодо Росії порівняно з січнем. Тоді напередодні зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель він говорив, що "наївно" думати, що Росія може бути "поставлена на коліна" економічними санкціями і виступав за скликання конференції з безпеки, як тільки Росія буде дотримуватися мінських угод по встановленню миру на Донбасі.

Фійон також називав Росію "великою нацією" і говорив, що демократія РФ не є загрозою для Європи.

Володимир Путін і Марін Ле Пен зустрілися в Кремлі тиждень тому. Путін заперечує будь-яке втручання у французькі вибори.

Повідомляється, що Фійон також назвав звинувачення в тому, що Росія втрутилася у французьку передвиборну кампанію "фантазією" і що скандал навколо нього бере початок усередині Франції.

Нагадаємо, у Франції почали розслідування у справі дружини Фійона. Пенелопу Фійон підозрюють у співучасті у привласненні державних коштів.