ua en ru

Fitch підвищив прогноз суверенного рейтингу України до "позитивного" і підтвердило рейтинг на рівні В (доповнення)

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило прогноз суверенного рейтингу України з "стабільного" до "позитивного" і підтвердило рейтинг на рівні В. Про це йдеться в прес-релізі агентства.
"Перегляд прогнозу на "позитивний" відображає значне зменшення дефіциту бюджету Україні в 2011 р. завдяки відновленню економіки та стримування витрат", - зазначається в релізі. - "Більше того, український уряд забезпечило прийняття парламентом непопулярної пенсійної реформи, демонструючи готовність до вирішення середньострокових бюджетних проблем і проведення хоча б частини реформ, узгоджених з МВФ".
Fitch прогнозує зростання ВВП на 4-5% в 2011-2012 рр.
"Тим не менше, економіка відкрита і підпадає під вплив висоої циклічності металургії і дорогого імпорт газу, що залишає її вразливою до глобальних економічних потрясінь. Слабкий діловий клімат стримує досягнення України очевидного потенціалу зростання", - відзначають аналітики.

У матеріалах Fitch наголошується, що уряд України домігся прогресу на шляху скорочення загального бюджетного дефіциту до прогнозованого агентством рівня в 4% ВВП в 2011 р. з 7,9% у 2010 р. Однак покриття збитків державної нафтогазової компанії "Нафтогаз Україна" може привести до збільшення консолідованого загального державного бюджетного дефіциту мінімум на 0,5% ВВП.

За прогнозами Fitch, загальний держборг країни повинен стабілізуватися на рівні близько 30% ВВП наприкінці 2011 р., Якщо не виникне необхідності подальшої рекапіталізації банківського сектора.