ua en ru

Fitch знизило кредитний рейтинг Avon на один щабель - до ВВ+

Fitch знизило кредитний рейтинг Avon на один щабель - до ВВ+, що є першим ступенем неінвестиційного рейтингу. При цьому прогноз був переглянутий до "стабільного" з "негативного", повідомляє телеканал "Росія 24".

Пониження пов'язано з тим, що Avon необхідно рефінансувати частину своєї заборгованості в найближчі місяці. Експерти Fitch відзначають, що компанії доведеться використовувати значну частину залишків грошових коштів на викуп боргу та провести значну реструктуризацію, що і викликало пониження рейтингу.

Були відзначені ранні ознаки стабілізації бізнесу в Латинській Америці і в європейському сегменті, які приносять 90% операційного прибутку, але про відновлення стійкості говорити ще рано. Крім цього, Avon стикається із зростаючою конкуренцією на ринках, що розвиваються, які є сильною базою для компанії з бізнес-моделлю, заснованою на прямих продажах. Зокрема, в цих регіонах зараз компанії, такі як L'Oreal, збільшують обсяг інвестицій.

"В результаті присутності великих транснаціональних компаній на пріоритетних ринках Avon буде важче повернутися до стійкого економічного зростання і поліпшення операційного прибутку", - йдеться в повідомленні.

Разом із втратою частки ринку на швидкозростаючих ринках, таких як Бразилія і Китай, Avon зіткнулася зі швидким зниженням кількості представників та обсягів продажів у США. У Fitch відзначають, що поки немає причин для зміни ситуації в найближчій перспективі.

На даний момент два інших великих рейтингових агентства тримають рейтинг Avon на інвестиційному рівні, але прогноз "негативний". Standard & Poor's Ratings Services тримає рейтинг на рівні BBB-, тобто на межі "сміттєвого" рівня, а рейтинг Moody`s Investors Service знаходиться на рівні Baa1.

Читайте також: Avon звільнить 1,5 тис. працівників і покине ринки Південної Кореї та В'єтнаму