ua en ru

Fitch відкликало рейтинги "Нижнекамськнефтехіма"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги "Нижнекамськнефтехіма" і відкликало їх, оскільки компанія вирішила припинити участь в рейтинговому процесі.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги "Нижнекамськнефтехіма" і відкликало їх, оскільки компанія вирішила припинити участь в рейтинговому процесі, говориться в повідомленні Fitch.

Як відзначили в агентстві, були підтверджені наступні рейтинги "Нижнекамськнефтехіма": довгостроковий рейтинг дефолта емітента (РДЕ) в іноземній валюті на рівні B+, короткостроковий РДЕ в іноземній валюті B і національний довгостроковий рейтинг A-(rus). Пріоритетний незабезпечений рейтинг підтверджений на рівні B+/RR4. Прогноз по довгострокових рейтингах - "стабільний".

ВАТ "Нижнекамськнефтехім" - один з найбільших російських виробників нафтохімічної продукції. Виробничий комплекс компанії включає десять заводів основного виробництва і десять управлінь (залізничного транспорту, магістральних етиленопроводів та ін.). Виробляє більше 100 видів хімічних продуктів, зокрема синтетичного каучуку, поліетилену, поліпропілену, полістиролу, поверхнево-активних речовин. Входить до ГК "ТАЇФ". Статутний капітал ВАТ "Нижнекамськнефтехім" складає 1 млрд 830 млн 239 тис. 750 руб. і роздільний на 1 млрд 611 млн 256 тис. звичайних і 218 млн 983 тис. 750 привілейованих акцій. Чистий прибуток ВАТ "Нижнекамськнефтехім" за міжнародними стандартах фінансової звітності (МСФЗ) в 2012 р. знизився в порівнянні з 2011 р. на 3,6% - до 15,277 млрд руб. Виручка виросла на 3,5% - до 130,5 млрд руб.