ua en ru

Fitch залишило рейтинг РФ на рівні BBB- з негативним прогнозом

Fitch залишило рейтинг РФ на рівні BBB- з негативним прогнозом Фото: рейтинг Fitch

Fitch підтвердило кредитний рейтинг РФ

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings залишило кредитний рейтинг РФ на інвестиційному рівні BBB- з негативним прогнозом. Про це йдеться в повідомленні агентства.

За оцінками аналітиків Fitch, російський ВВП скоротиться на 1,5% в поточному році після падіння на 3,7% в 2015 році, а дефіцит федерального бюджету збільшиться в 2016 році до 3,9% ВВП порівняно з 2,4% ВВП роком раніше.


В групу з таким рівнем рейтингів серед інших входять також Індія, Індонезія, Туреччина, Уругвай, ПАР.

Fitch також відзначає зниження побоювань з приводу скорочення резервів на покриття відтоку капіталу і боргового навантаження. За прогнозом Fitch, профіцит рахунку поточних операцій в 2016 році виявиться достатнім для покриття очікуваного відтоку капіталу в розмірі 40 млрд дол.

Крім того, Fitch прогнозує дефіцит бюджету РФ в 2016 році на рівні 3,9% ВВП проти 2,4% в 2015 році при врахуванні середньої ціни на нафту на рівні 35 дол за барель.

Fitch очікує, що інфляція в Росії залишиться вище таргету ЦБ РФ на рівні 4% до кінця 2017 року. При цьому поточне уповільнення інфляції до 7, 3% у березні поточного року з 16,9% у квітні 2015 року малоймовірно призведе до пом'якшення монетарної політики ЦБ РФ в 2016 році.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агенство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) ПАТ "Українські залізниці" ("Укрзалізниця") в іноземній валюті з рівня c до RD (обмежений дефолт) після обміну єврооблігацій компанії, а потім підвищило до ССС.