ua en ru

Fitch може знизити кредитний рейтинг України в разі, якщо уряду не вдасться "розморозити" програму МВФ

Fitch Ratings може знизити кредитний рейтинг України в разі, якщо уряду не вдасться "розморозити" програму МВФ щодо кредитування України. Про це заявив директор аналітичної групи Fitch по суверенних емітентах Чарльз Севіль, повідомляє Bloomberg.

"Поновлення угоди з МВФ знизило б ризик рефінансування, підвищило б довіру інвесторів і підтримало б збереження доступу на ринок", - сказав Чарльз Севіль.

Fitch виходить з того, що уряд країни зможе знову отримати доступ до фінансування від МВФ в 2013 р. Без фінансування існує ризик подальшого скорочення резервів і неорганізованого знецінення гривні, що може привести до пониження рейтингів, додав Севіль.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський заявляв, що переговори про відновлення співпраці з МВФ і продовження програми stand-by Україна відновить після закінчення виборчої кампанії. За його словами, питання щодо залучення нових кредитів МВФ поки не стоїть.

Глава НБУ Сергій Арбузов під час робочої поїздки в Токіо заявляв, що програма співпраці з МВФ може бути продовжена відразу після парламентських виборів, якщо буде досягнута угода. Він також зазначив, що після переговорів з українськими чиновниками в США МВФ вирішив послати технічну місію для обговорення кредиту.

Відзначимо, програма співпраці України і МВФ заморожена через невиконання Україною низки зобов'язань, зокрема, щодо підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення.

Читайте також: Зростання ВВП України в 2012 р. складе 0,5%, в ​​2013 р. - 3,2%, - прогноз Fitch