ua en ru

Fitch змінило прогноз МТС на "позитивний", підтвердивши рейтинги на рівні " BB+

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 26 лютого 2014 р. змінило прогноз по довгостроковому рейтингу дефолту емітента (РДЕ) МТС (ВАТ "Мобільні Телесистеми") зі "стабільного" на "позитивний" і підтвердило рейтинг на рівні " BB+.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 26 лютого 2014 р. змінило прогноз по довгостроковому рейтингу дефолту емітента (РДЕ) МТС (ВАТ "Мобільні Телесистеми") зі "стабільного" на "позитивний" і підтвердило рейтинг на рівні " BB+. Про це повідомляє прес-служба Fitch.

Перегляд прогнозу відображає зміну прогнозу по рейтингу Акціонерної фінансової корпорації "Система" (АФК "Система", " BB -", прогноз "позитивний"), контролюючого акціонера МТС.

На самостійній основі кредитоспроможність МТС відповідає рейтингу в нижній частині інвестиційної категорії. Рейтинги компанії знаходяться на більш низькому рівні через негативного впливу її мажоритарного акціонера, АФК "Система".

МТС стабільно генерує позитивний вільний грошовий потік. Капіталовкладення становлять, як відзначають, велику частку виручки (помітно вище 20%), що пов'язано з витратами на 3G і останнім часом на LTE в Росії.

У Fitch вважають, що введення можливості перенесення мобільних номерів у Росії в 2014 р. навряд чи поставить МТС в невигідне становище.

"Найбільш сильний негативний вплив чекає операторів з середніми позиціями, у той час як компанії з самими низькими цінами і лідери ринку, включаючи МТС, можуть отримати переваги від таких змін регулювання", - зазначили в Fitch.

МТС - провідний оператор мобільного зв'язку в Росії та СНД з помірним левереджем і сильним генеруванням вільного грошового потоку. За величиною абонентської бази " МТС - найбільший оператор в Росії і другий найбільший в Україні.