ua en ru

Fitch дало прогноз щодо банківської системи України

Fitch дало прогноз щодо банківської системи України Фото: прогноз для банківської системи України "стабільний"

Банківський сектор України залишиться в найближчому майбутньому стабільним

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings оприлюднило прогноз щодо банківських систем деяких країн СНД, Грузії та України. Інформація про це міститься в опублікованому Fitch релізі.

Згідно публікації, аналітики фіксують посилення відмінностей прогнозних показників на 2017 рік в різних країнах, з-за різного впливу нещодавньої рецесії і девальвації національних валют на показники кредитних організацій.

"В даний час Fitch стабільний прогноз по банківським секторами Росії, Вірменії та України, де ми не очікуємо подальшого істотного ослаблення фінансових показників банків, - говориться у звіті. - Прогнози для банківських секторів Грузії та Узбекистану залишаються стабільними".

Аналітики агентства очікують, що фінансові показники українських банків стабілізуються на слабких рівнях. Проведений регулятором аналіз якості активів зменшив імовірність негативних шоків, однак значна нестача бронювання та, як наслідок, капіталу означає, що плани з рекапіталізації банків і дозволу регулятора на відступ від вимог до капіталізації залишаються важливими факторами для прогнозу по сектору. Ліквідність стабілізувалася за рахунок припливу депозитів і реструктуризації (продовження термінів) заборгованості за банківськими єврооблігаціями.

Прогноз рейтингів у регіоні в основному "стабільний", оскільки рейтинги вже є низькими, прибутковість та фінансові показники на деяких ринках стабілізуються і прогноз по більшості суверенних рейтингів - "стабільний".

Нагадаємо, Fitch підвищило рейтинги 7 українських банків до В-.