ua en ru

Фірташ планує інвестувати 250 млн дол. у розвиток "Кримського титану" і 200 млн грн - у Армянськ

Голова ради директорів Групи компаній Group DF Дмитро Фірташ планує подвоїти потужність "Кримського титану" протягом найближчих трьох років та інвестувати у його розвиток 250 млн дол. Про це Дмитро Фірташ заявив у Сімферополі напередодні після проведення переговорів з першим заступником голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Павлом Бурлаковим, повідомляє прес-служба Фирташа.
Також бізнесмен заявив, що інвестує у соціальний розвиток міста Армянськ, у якому знаходиться завод, більше 200 млн грн. "Сьогодні ми розглянули чотири проекти з покращення соціальної інфраструктури Армянська. Перший - це водопостачання, тому що водогін необхідно замінювати повністю. Другий - це каналізація. Також ми профінансуємо ремонт шкіл та дитячих садків. Четвертий проект - це ремонт дахів житлових будинків та ліфтів. Загальний бюджет соціальних проектів перевищує 200 млн грн", - відзначив бізнесмен.
У розвиток заводу "Кримський титан" Дмитро Фірташ планує інвестувати близько 250 млн долл. З моменту, коли Дмитро Фірташ став акціонером підприємства, випуск двоокису титану був збільшений з 40 до 105 тис. тон. "До кінця наступного року ми плануємо вийти на 125 тис. тон", - відзначив бізнесмен. Після завершення будівництва цеху сірчаної кислоти, у який вже було вкладено 100 млн дол., "Кримський титан" зможе додатково випускати 80 тис. тон двоокису титану. "Ми розраховуємо, що завод вийде на виробництво 200 тисяч тон двоокису титану", - сказав Фірташ.
Підсумовуючи зустріч, Фірташ відзначив, що діалог з Радою міністрів Криму проходить успішно. "У нас був достатньо хороший діалог з урядом. Це дорога з двостороннім рухом, є взаєморозуміння", - відзначив бізнесмен.