ua en ru

Дмитро Фірташ планує інвестувати в титанову галузь України порядку 2,4-2,7 млрд дол

Глава ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ планує інвестувати в титанову галузь України порядку 2,4-2,7 млрд дол. Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Експерт-Україна".

"Програма інвестицій розрахована на термін, не менший ніж сім років. Що стосується бюджетів, то я можу дати дуже грубі прикидки. У нас виходить: нафтохімія - 2- 2,5 млрд дол., азотна частина - 1,5-2 млрд дол. У ці витрати не входить покупка нових підприємств. Я говорю тільки про реконструкцію. У титановий напрям ми плануємо вкласти близько 2,4-2,7 млрд дол.", - заявив Фірташ.

За його словами, інвестиції в титановий напрямок можуть скласти 2,4-2,7 млрд дол. і будуть спрямовані, зокрема, на збільшення вдвічі потужності "Кримського Титану" і розробку нових титанових родовищ. "Ми хочемо більш ефективно використовувати наші родовища - продавати не ільменіт, а мати вже перший переділ, щоб робити шлак", - сказав Фірташ. Крім того, в разі створення державно-приватного титанового холдингу України може значно збільшити виробництво як діоксиду титану, так і металевого титану.

Нагадаємо, в січні співвласник компанії RosUkrEnergo Дмитро Фірташ повернув собі контроль над найбільшими держактивами в титановій галузі - Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК.