ua en ru

Фірма батька Мішалова отримає з бюджету Дніпра 20 млн гривень на облаштування туалетів, - депутат

Фірма батька Мішалова отримає з бюджету Дніпра 20 млн гривень на облаштування туалетів, - депутат Фото: Дмитро Погребов (dniprorada.gov.ua)

Суму в розмірі 20 015 731,08 гривень компанія "Майстер-буд" отримає в додаток до раніше виділеної суми в 56,11 млн гривень

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровського міської ради 19 липня 2017 року уклав договір, згідно з яким компанія батька секретаря Дніпровського міськради В'ячеслава Мішалова "Майстер-буд" отримає 20 мільйонів гривень на облаштування десяти туалетів на Набережній перемоги в Дніпрі. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив депутат Дніпровської міської ради, екс-перший заступник міського голови Дніпра Дмитро Погребов, посилаючись на дані системи електронних закупівель Prozorro.

Як повідомляється, суму в розмірі 20 015 731,08 гривень компанія "Майстер-буд" отримає в додаток до раніше виділеної суми в 56,11 млн гривень, які департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровського міської ради виділяв фірмі на капітальний ремонт та благоустрій Набережної перемоги ранее.

Таким чином, загальний бюджет капітального ремонту Набережної перемоги в Дніпропетровську, який здійснює фірма "Майстер-буд", досяг суми в 76 мільйона гривень.

Погребов нагадав, що перша частина бюджетних коштів у розмірі 56 мільйонів гривень були виділені фірмі Мишаловых ще рік тому. Тоді ж з конкурсу була дискваліфікована фірма, яка пропонувала місту свої послуги щодо виконання аналогічних робіт на 18 млн. грн. дешевше, однак вона була дискваліфікована.

"Хочу нагадати, що майже рік тому, 29.08.2016, були проведені відкриті торги на "Капітальний ремонт елементів благоустрою вул. Набережної перемоги від Мерефо-Херсонського мосту до вул. Космічної на суму 56 108 871 грн". Переможцем торгів на велику суму виявилася вже добре знайома нам компанія ТОВ "Майстер-Буд" сім'ї Мишаловых. Цікаво, що у конкурсі також брала участь компанія ТОВ "АКТИВ СТАЛЬСТРОЙ", яка, на відміну від кишенькової ТОВ "Майстер-Буд", запропонувала місту капітально відремонтувати набережну за набагато менші гроші – за 38 198 000,00 грн. Але фірма, яка запропонувала міській владі проведення робіт на 18 мільйонів гривень дешевше, була дискваліфікована. Причина – "АКТИВ СТАЛЬСТРОЙ" не надав усієї необхідної документації", - повідомив Погребов.

Депутат також розкритикував керівництво міста за те, що ті, на його думку, ігнорують дешевші заявки і пропозиції підрядників, просуваючи пов'язані з ними фірми і компанії.

"Мабуть, у сприйнятті Філатова, Мішалова енд Ко, Дніпро – місто надзвичайно багатий, а ще – пасивний. Вони думають, що 18 мільйонів гривень – це не те питання, заради якого їм варто боятися якихось питань або громадського обурення. Ці ж 18 мільйонів, судячи з усього, і є різниця між реальними розрахунками незалежної компанії, яка готова була і свою роботу зробити, і заробити при цьому, планами Мишаловых зірвати на реконструкції набережної черговий джек-пот з бюджету міста", - заявив депутат.

На думку Погребова, ремонт Набережної перемоги перетворюється у ще один дніпровський довгобуд, і порівняв ситуацію на об'єкті з процесом капітального ремонту Центрального мосту Дніпра, яким займається фірма батька В'ячеслава Мішалова.

"Термін виконання робіт на цьому будівництві – 2016-2017 рр .. Кому цікаво – поїдьте самі і подивіться, що там робиться. І зробіть висновки – чи закінчать? І головне – чи можна назвати все, що відбувається там сумлінним капітальним ремонтом? Я не знаю, скільки людей із зазначеного числа залучено до ремонту нашої набережної, але на днях бачив там рівно 4 людини з візком".

На доказ своїх слів депутат надав свіжі фотографії ремонту на Набережній перемоги.

"Я в своєму житті бачив багато, але кажу відверто, що не розумію ким треба бути, щоб так потрошити рідне місто. При цьому кричати на кожному розі про свою безмірну любов до Дніпра. Але також можу запевнити "потрошителей", що їх подвиги не будуть забуті", - резюмував депутат міськради.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що компанія ТОВ "Завод Майстер-профі" бізнесмена Дмитра Мішалова, батька секретаря Дніпровського міської ради В'ячеслава Мішалова, виграла тендер на 71 584 399 гривень 20 копійок на додаткове фінансування капітального ремонту мосту №2 в Дніпрі (Центральний міст, - ред.), оголошений департаментом благоустрою та інфраструктуры Дніпровського міськради. Про це стало відомо завдяки системі електронних закупівель Prozorro.

Раніше фірма батька секретаря міськради В'ячеслава Мішалова вже отримала 177,7 млн грн на ремонт цього ж мосту. Таким чином, загальна сума коштів, виділених з міського бюджету Дніпра на капітальний ремонт Центрального мосту фірмі "Завод Майстер-профі", склав 249 млн гривень.