ua en ru

Фірма Манафорта з 2004 року працювала з РФ, - The Wall Street Journal

Фірма Манафорта з 2004 року працювала з РФ, - The Wall Street Journal Фото: Пол Манафорт (youtube.com/Wochit Politics)

Манафорт міг співпрацювати з російським олігархом Олегом Дерипаскою

Фірма американського політичного консультанта Пола Манафорта з 2004 року працювала з Росією. Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

"Консалтингова фірма Пола Манафорта вже більше десяти років активно працює над тим, що часто пов'язано з політичними інтересами Росії не тільки в Україні, але і в Грузії і Чорногорії, в інших країнах, які Кремль вважав своєю сферою впливу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з дослідженням видання, робота Манафорта у РФ почалася з 2004 року і тривала до 2015 року.

Наголошується, що в цей період Манафорт, зокрема, працював з російським олігархом Олегом Дерипаскою, чиї дії іноді збігалися з зовнішньополітичними цілями російського президента Володимира Путіна.

Разом з тим, прес-секретар Дерипаски відмовилася коментувати цю інформацію. Крім того, повідомляється, що Дерипаска подав скаргу в Окружний суд США у Вашингтоні на матеріал Associated Press, в якому повідомляється про його фінансові зв'язки з Манафортом. Як повідомляють представники Дерипаски, у нього ніколи не було домовленості з Манафортом, щоб просувати інтереси російського уряду, і що "Дерипаска розірвав відносини з Манафором багато років тому".

У свою чергу, Манафорт відмовився коментувати інформацію про його можливі зв'язки з Дерипаскою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі працюють над підтвердженням інформації про те, що політичний консультант Пол Манафорт і консалтингові фірми, які він очолював, за десятиліття заробили від 80 до 100 мільйонів доларів від промосковських українських і російських клієнтів.