ua en ru

Фінрегулятор Швейцарії почав перевірку банків у справі про валютні махінації

Фінансовий регулятор Швейцарії FINMA почав перевірку щодо кількох швейцарських банків. Приводом для початку перевірки стали підозри в тому, що банки могли брати участь в махінаціях з валютними курсами, йдеться в заяві регулятора.

В рамках розслідування FINMA тісно співпрацює з владою інших країн у світлі того, що до маніпуляцій можуть бути причетні багато банків по всьому світу, йдеться в повідомленні регулятора.

FINMA заявив, що не має наміру оприлюднювати деталі розслідування, а також назви банків, які стали фігурантами розгляду. Про те, які саме банки потрапили в поле розслідування, не відомо. Представники найбільшого швейцарського фінансового конгломерату UBS і Credit Suisse відмовилися від коментарів.

У червні фінрегулятор Великобританії FCA заявив, що у нього є інформація про те, що трейдери маніпулювали валютними курсами. FCA не повідомляє, чи задіяний британський фінрегулятор в розслідуванні FINMA.

На даний момент суди США і Великобританії засудили сімох людей і наклали штрафи на загальну суму в 2,7 млрд дол. на чотири фінансові компанії в рамках розслідування про махінації з Лондонською міжбанківською ставкою пропозиції (Libor), використовуваною в якості важливого орієнтира для оцінки фінансових продуктів на суму понад 300 трлн дол.