ua en ru

Фінляндія закликала Європу об’єднатися для вирішення проблеми мігрантів в регіоні

Фінляндія закликала Європу об’єднатися для вирішення проблеми мігрантів в регіоні Фото: міністр фінансів Фінляндії Олександр Стубб

Міністр фінансів країни Олександр Стубб також зазначив, що Великобританії має бути дозволено відмовитися від глибшої інтеграції в рамках ЄС

Міністр фінансів Фінляндії Олександр Стубб закликав членів Європейського Союзу зберегти свої кордони відкритими і працювати разом, щоб вирішувати найбільший приплив мігрантів в регіон після Другої світової війни, повідомляє Bloomberg.

"Ми повинні шукати європейських рішень, а не національних - і під цим я маю на увазі, що ми потребуємо більше інтеграції, а не менше інтеграції", - сказав Стубб в інтерв'ю в Гельсінкі.

"Міжурядові методи, які ми використовуємо - зведення стін, закриваючи кордону, відмовляючись розділити тягар, відмовляючись збільшити фінансування - призводять до неоптимальних результатів», - наголосив Стубб.

Апеляція Стубба виходить із повідомлень Швеції, Данії та інших країн ЄС щодо відновлення прикордонного контролю, а також із заяв міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле про те, що вільне пересування людей і товарів в Шенгенській зоні знаходиться на межі колапсу.

Закликаючи до тісніших європейських зв'язків в цілому, Стубб заявив, що Сполученому Королівству має бути дозволено відмовитися від глибшої інтеграції в рамках ЄС, оскільки країна готується до червневого референдуму з питання того, щоб залишитися в блоці.

"Якщо вони не хочуть бути частиною цього, я вважаю, що це має бути дозволено", - сказав він.

Нагадаємо, що поліція Фінляндії почала підготовку до можливих безладів, які можуть влаштувати біженці в центрі Гельсінкі.