ua en ru

Фінляндія анонсувала військові навчання з США

Фінляндія анонсувала військові навчання з США Фото: Фінляндія

Навчання пройдуть у зв'язку з військовою активністю РФ

Фінляндія планує провести масштабні військові навчання з США та іншими союзниками у зв'язку з військовою активністю РФ. Про це заявив міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністо, передає Reuters.

Як наголошується, навчання допоможуть військам підготуватися до кризової ситуації. Про якусь конкретну загрозу він не говорив.

"До навчань планується широко залучити призовників, резервістів і солдатів, щоб тренуватися ... разом з нашими головними партнерами, як, наприклад, Швеція, США та інші країни", - сказав він.

Він також повідомив про те, що маневри будуть схожі на шведські вчення Аврора, які пройшли у вересні. Згідно з даними, в Аврорі взяли участь 19 тисяч військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стратегічне командування ЗС США (USSTRATCOM) у понеділок, 30 жовтня, почало щорічні командно-польові навчання Global Thunder ("Глобальний грім").

Наголошується, що в ході маневрів були відпрацьовані механізми стратегічного стримування, операції в космосі і кіберпросторі, готовність протистояти загрозам радіо-електронної боротьби, а також робота сил протиракетної оборони, глобальної ударної системи озброєння і розвідки.