ua en ru

Фінансовий комітет наполягає на призначенні нової Ради НБУ у четвер

Фінансовий комітет наполягає на призначенні нової Ради НБУ у четвер Фото: Михайло Довбенко

Термін повноважень Ради НБУ закінчився у вересні 2015 року

Нова Рада Національного банку України має бути призначена Верховною Радою у четвер, 7 липня. Про це сьогодні під час погоджувальної ради заявив перший заступник голови комітету ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На четвер внесені ці дві постанови (4323, 4324 – ред.), але вони, Андрію Володимировичу, не у прохідній частині - постанова про звільнення попередніх, які вже втратили повноваження і про затвердження нового складу членів Ради НБУ", - заявив Довбенко.

Нардеп попросив Голову ВРУ Андрія Парубія поставити відповідні постанови у прохідній частині списку законопроектів, розгляд яких планується у четвер, 7 липня.

"Кардинально змінюється структура банківської системи. Немає ради НБУ, і ми не можемо контролювати і давати оцінку цьому процесу", - додав парламентар.


У свою чергу Андрій Парубій попросив усіх голів фракцій вивчити пропозицію фінансового комітету для того, аби вийти на результативне голосування 7 липня.

Члени комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності зареєстрували постанову про оновлення складу Ради НБУ 30 березня. Термін повноважень членів Ради НБУ закінчився 10 вересня 2015 року.

Нагадаємо, в НБУ повідомили, що в ході реформування державного банківського сектора в Україні повинні залишитися тільки два системоутворюючих банки ("Ощадбанк" і "Укрексімбанк"), кожен з яких буде вирішувати певні завдання в певних секторах.