ua en ru

Фінансовий аналітик розкритикував блокаду Донбасу

Фінансовий аналітик розкритикував блокаду Донбасу Фото: Сергій Фурса

Фурса підкреслив, що до стратегічних об'єктів не можна підпускати авантюристів

Фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса розкритикував блокаду Донбасі. Свою думку він висловив на сторінці в соцмережі Facebook.

"Є стратегічні об'єкти. І професіонали, які на них працюють. І до них і на кілометр не можна підпускати авантюристів, які закінчили 3 класи приходської школи... Незрозумілі люди, очолювані персонами з сумнівною репутацією, починають порушувати монополію держави на насильство, порушують функціонування стратегічного об'єкта. При цьому вибирають блискучий маршрут, по якому вугілля з шахти ДТЕКу, що зареєстрована в Україні і платить там податки, везуть на інше підприємство ДТЕКу, що теж платить податки в Україні. Де логіка?", - задається питанням експерт.

"І начебто ви раді, що вугілля не йде і у Ахметова болить голова. Адже його не шкода, адже він олігарх. І всі справи. Але є один нюанс. А ви будете раді, якщо у Львові та Києві почнуть відключати електрику в мінус 20?", - додав він.

Нагадаємо, блокада Донбасу почалася в Луганській області 26 січня. Близько півсотні екс-бійців добровольчих батальйонів "Айдар" і "Донбас" перекрили ділянку залізниці біля сіл Золоте і Гірське. Також там були присутні народні депутати Семен Семенченко і Володимир Парасюк.