ua en ru

Фінальна передача цінних паперів на депозитарне обслуговування до НДУ запланована на 10 жовтня

Фінальна передача цінних паперів на депозитарне обслуговування до Національного депозитарію України (НДУ) запланована на 10 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

"В цей день, серед інших, буде проведена передача акцій так званих "голубих фішок" - "Укрсоцбанку", "Укрнафти", "Райффайзен Банк Авалю", "Азовсталі" та "Алчевського металургійного комбінату", - зазначив член НКЦПФР Олексій Тарасенко.

НКЦПФР на засіданні 1 жовтня 2013 р. погодила останній план-графік передачі цінних паперів на депозитарне обслуговування від Розрахункового центру (РЦ) до НДУ.

Тарасенко додав, що одним з найбільш масштабних завдань в рамках проведення депозитарної реформи було переведення глобальних сертифікатів з одного депозитарію до іншого, і наразі можна буде констатувати його успішне завершення.

"Завдяки спільній та злагодженій роботі комісії, Національного депозитарію, та Розрахункового центру нам вдалося вчасно завершити передачу цінних паперів", - зазначив Тарасенко.

Нагадаємо, 14 жовтня набере чинності закон "Про депозитарну систему України", згідно з яким функції обліку цінних паперів буде виконувати Національний депозитарій України.