ua en ru

Фінал ЛЧ 2018: коли відбудеться вирішальний матч

Фінал ЛЧ 2018: коли відбудеться вирішальний матч Фото: Ліга чемпіонів УЄФА (facebook.com/ChampionsLeague)

Фінал Ліги чемпіонів УЄФА вперше в історії прийматиме Україна - дата і місце проведення гри

Фінал Ліги чемпіонів 2018 - підсумковий матч Ліги чемпіонів Союзу європейських футбольних асоціацій 2017/2018 років, який проводиться в 63-му сезоні клубного футбольного турніру під егідою УЄФА.

Дата фіналу ЛЧ, а також місце проведення вирішального матчу футбольного сезону 2017/2018 було затверджено на засіданні виконавчого комітету УЄФА ще в 2016 році. Згідно з ухваленим рішенням, право приймати фінал Ліги Чемпіонів 2018 отримав Київ.

Матч відбудеться на столичному стадіоні НСК "Олімпійський". Це історична подія для Києва, оскільки спортивні змагання такого рівня тут будуть проходити вперше. Головний футбольний турнір року розпочнеться о 21:45 26 травня.

У фіналі зустрінуться команди: іспанська "Реал Мадрид" і англійський футбольний клуб "Ліверпуль".

Головним арбітром гри виступить Мілорад Мажич.

дата фіналу Ліги чемпіонів в Києві - 26 травняФото: дата фіналу Ліги чемпіонів в Києві - 26 травня (facebook.com/ffukraine)

Офіційним послом фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2018 у Києві став екс-нападник київського "Динамо", "Мілана" і "Челсі", а також головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко.

У Києві також відбудеться і фінал жіночої Ліги чемпіонів. Він пройде на стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського 24 травня (початок о 19:00). У вирішальному футбольному матчі серед жінок зіграють команди "Вольфсбург" (Німеччина) і "Ліон" (Франція).