ua en ru

На Філіппіни обрушився потужний тайфун Мангхут

На Філіппіни обрушився потужний тайфун Мангхут Фото: тайфун (nasa.gov)

Тайфун обрушився на місто

Потужний тайфун обрушився на місто Баггао в провінції Кагаян на північному сході Філіппін, викликавши ураганний вітер і проливний дощ. Про це повідомляє AP.

Як наголошується, в ніч на суботу тайфун обрушився на місто Баггао. Тайфун Мангхут сильніше, ніж ураган Флоренс, який вийшов на Східне узбережжя США. Його потужність еквівалентна урагану максимальної п'ятої категорії. Максимальна швидкість вітру досягала 285 кілометрів на годину.

Повідомляється, що в зоні ризику знаходяться більше 5 мільйонів чоловік. Влада Філіппін заздалегідь евакуювала тисячі жителів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп закликав співгромадян слідувати вказівкам місцевої влади щодо евакуації у зв'язку з ураганом "Флоренс".

У зоні ураження урагану виявилися найбільш відомі військові бази США, такі як "Кемп-Леджейн", що в Джексонвілле. Тисячі морських піхотинців разом з родинами вже покинули цю базу. Це стосується також морської станції "Норфолк" у Вірджинії і рекрутського депо морської піхоти "Перріс-Айленд" у Південній Кароліні.