ua en ru

В АПУ розповіли про головні цілі судової реформи

В АПУ розповіли про головні цілі судової реформи Фото: Олексій Філатов

Філатов констатував, що зміна в законодавстві понесе за собою і посилену відповідальність

Заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов назвав головні цілі судової реформи, яку прийняли на цьому тижні. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Інтер".

"По-перше, якщо ми хочемо боротися з корупцією в суді, то робити це шляхом зниження винагороди суддів, досить нелогічно. А саме такі кроки ми бачили в історичній ретроспективі", - повідомив він.


Він також підкреслив, що без гідної оплати, неможливо залучити в судову систему високопрофесійних людей, які чесно роблять свою роботу.

"Природно. І зміни до Конституції, і зміна в законодавстві, які нещодавно були проголосовані ВР, вони спрямовані в тому числі на посилення відповідальності суддів. Вперше в Конституції України з'являється така підстава для звільнення судді з посади, як непідтвердження законності джерел його доходу", - додав Олексій Філатов.

За словами Філатова, реформу зробили для людей. Її мета стати доступною, щоб проста людина, прийшовши до суду, могла отримати там законне і справедливе рішення.

Нагадаємо, Аваков повідомив, що як мінімум 5 тисяч з 7 тисяч суддів будуть відправлені у відставку після проведення судової реформи.