ua en ru

Фігуранту справи "Хізб ут-Тахрір" Зейтуллаєву збільшили термін до 15 років в'язниці

Фігуранту справи "Хізб ут-Тахрір" Зейтуллаєву збільшили термін до 15 років в'язниці Фото: Руслан Зейтуллаєв (screenshot youtube.com ТСН)

Зейтуллаєву на три роки збільшили термін тюремного ув'язнення

Верховний суд Російської Федерації збільшив термін ув'язнення фігуранту справи "Хізб ут-Тахрір" Руслану Зейтуллаєву до 15 років позбавлення свободи, передають "Крим. Реалії".

Повідомляється, що Верховний суд збільшив термін Зейтуллаєву до 15 років в'язниці з обмеженням на рік після відбуття. На засіданні суду він спростував висунуті звинувачення, заявивши, що вони "будуються на свідченнях якихось засекречених свідків". Крім того, Зейтуллаєв оголосив про безстрокове голодування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір" Зейтуллаєва засудили до 12 років колонії. У Росії його визнали винним у нібито участі в терористичній організації. Спочатку його засудили до 7 років в'язниці, проте прокуратура оскаржила рішення, після чого суд збільшив строк ув'язнення. Звинувачення наполягало, щоб його визнали не учасником, а організатором терористичного співтовариства.