ua en ru

ФІФА і УЄФА виключать зі своїх складів главу іспанської федерації

ФІФА і УЄФА виключать зі своїх складів главу іспанської федерації Фото: Анхель Марія Вільяр (UEFA.com)

Чиновник обіймав посади віце-президента в обох організаціях

Глава Королівської іспанської футбольної федерації Анхель Марія Вільяр буде позбавлений членства в Міжнародній федерації футболу (ФІФА) і Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), де він працює на постах віце-президента. Про це повідомляє AS.

Організації не хочуть мати нічого спільного з людьми, які переслідуються за будь-який злочин.

Також суд Мадрида не став міняти запобіжний захід для Анхеля Марії Вільяр. Чиновник буде перебувати під вартою на період проведення розслідування і судового процесу.

Анхель Марія Вільяр очолює Ведерацію футболу Іспанії з 1988 року, більше 20 років займає посади віце-президента в ФІФА і УЄФА. У травні-вересні 2016 року він виконував обов'язки глави УЄФА.

Нагадаємо, президент Федерації футболу Іспанії Анхель Марія Вільяр і його син Гірка були заарештовані в результаті розслідування декількох коррупціоннних скандалів при управлінні організацією.

Вільяр і його підлеглі звинувачуються в нечесному адмініструванні, розкраданнях і фальсифікації в процесі управління федерацією футболу, підробці документів. Їм інкримінується розкрадання на загальну суму в 45 млн євро.