ua en ru

ФІФА назвала претендентів на звання кращого гравця, тренера і воротаря року

ФІФА назвала претендентів на звання кращого гравця, тренера і воротаря року

Церемонія нагородження відбудеться 23 жовтня

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оприлюднила трійку гравців, які претендують на звання кращого футболіста і воротаря року. Про це повідомляється на сайті організації.

Серед гравців ними стали португалець Кріштіану Роналду ("Реал"), аргентинець Ліонель Мессі ("Барселона"), бразилець Неймар ("Парі Сен-Жермен").

На звання кращого голкіпера претендують італієць Джанлуїджі Буффон ( "Ювентус"), костаріканец Кейлор Навас ( "Реал"), німець Мануель Нойер ( "Баварія", Німеччина).

На кращого тренера претендують італійці Массімілліано Аллегрі ("Ювентус", Італія), Антоніо Конте ("Челсі", Англія) та француз Зінедін Зідан ("Реал").

Церемонія нагородження відбудеться 23 жовтня в Лондоні. Минулого року кращим футболістом світу за версією ФІФА став Роналду, він отримав нагороду в четвертий раз. П'ять разів кращим був визнаний Мессі.

Нагадаємо, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) назвав кращого гравця сезону 2016/17, а також кращих гравців в своїх амплуа за підсумками минулого розіграшу Ліги чемпіонів.