ua en ru

ФГВФО виставляє на торги лот рекордної вартості - понад 0,5 млрд гривень

ФГВФО виставляє на торги лот рекордної вартості - понад 0,5 млрд гривень Фото: ФГВФО виставляє на аукціон найдорожчий лот

Всі об'єкти лота знаходяться в заставі у "Брокбізнесбанку" за 27 кредитами

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставляє на продаж один із найдорожчих на сьогодні лотів, стартовою вартістю 544,730 млн гривень. На торги виставлено права вимоги відразу по 27 кредитами юридичних осіб, оформлених в АТ "Брокбізнесбанк". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Згідно з повідомленням, в заставі банку знаходяться діючі молочні ферми, поголів'я великої рогатої худоби, обладнання для виробництва морозива і нежила нерухомість. Забезпечення одного з кредитів в 28 разів покриває заборгованість за договором. Територіально об'єкти розміщуються в Шепетівському районі Хмельницької області та Кіцманському районі Чернівецької області.


У цьому ж лоті - права вимоги за ще 13 кредитами, об'єднаними в один портфель. Сумарна заборгованість за договорами, укладеними трьома юрособами, досягла 1,07 млрд гривень. Забезпеченням за кредитами виступає відразу кілька об'єктів нерухомості у Луцьку і Черкасах (адмінбудівлі, склади тощо). А також - цех по виробництву морозива повністю укомплектований обладнанням, адміністративно-лабораторний комплекс, будівля холодильного цеху і склад тари у Волинській області.

Аукціон відбудеться 3 серпня з 10:00 до 13:00 на електронному майданчику товарної біржі "Українська агропромислова". Кінцевий термін прийому заяв на участь в аукціоні - 15:00 1 серпня.

Крім того, 27 липня відбудеться аукціон з продажу права вимоги за кредитом юридичної особи перед ВАТ "Європейський газовий банк". Згідно з кредитним договором, заставою за даним кредитом виступають дві суміжні земельні ділянки (0,95 і майже 0,92 га) поблизу від відомого гірськолижного курорту Буковель. Стартова ціна лота – 21,36 млн гривень. Торги з продажу активу відбудуться на електронному майданчику ДП "Сетам". Крайній термін прийому заяв на участь в аукціоні - 9:00 26 липня.

Як повідомлялося, ФГВФО має намір продати офіси банків-банкрутів вартістю до 72 млн гривень кожен.