ua en ru

ФГВФО має намір забезпечити виплати вкладникам-громадянам України в Криму

ФГВФО має намір забезпечити виплати вкладникам-громадянам України в Криму Фото: ФГВФО

Буде здійснено низку заходів з метою забезпечення виконання державних гарантій перед громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) затвердив порядок виплат вкладникам, які проживають на території анексованого Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.

"Фондом відповідно до рішення виконавчої дирекції №186/15 від 06 серпня 2015 року був прийнятий наказ № 261 від 18 серпня 2015 року щодо порядку здійснення виплат вкладникам, які проживають на тимчасово окупованій території (АР Крим та м. Севастополь)" - йдеться у повідомленні.

Тимчасовими адміністраторами й ліквідаторами в неплатоспроможних банках повинне бути забезпечене складання списків вкладників для одержання коштів у межах гарантованої суми з урахуванням вкладників, що проживають на тимчасово окупованій території.

Зазначається, що після отримання коштів в установах банку, що здійснює виплати, вкладникам необхідно буде надати оригінали наступних документів:

- дійсний паспорт громадянина України;

- документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або відмітки у паспорті громадянина України про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

- особисту декларацію про відсутність громадянства держави-окупанта.

Після здійснення вищезгаданих дій Фондом гарантування будуть забезпечені виплати коштів у межах гарантованої суми вкладникам неплатоспроможних банків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 7 серпня починає виплати вкладникам ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива" за договорами вкладів, термін дії яких закінчився до 24 червня 2015 р. включно.