ua en ru

ФГВФО вимагатиме через суд арешту майна мажоритарного акціонера "Брокбізнесбанку"

ФГВФО вимагатиме через суд арешту майна мажоритарного акціонера "Брокбізнесбанку" "Брокбізнесбанк"

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) подасть позов до суду про арешт майна мажоритарного акціонера "Брокбізнесбанку" після розпродажу всіх активів банку. Про це на брифінгу заявив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Кияк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Так, там був мажоритарний акціонер останнім часом. І дійсно зараз він відсутній на території України, але ми чудово розуміємо, що його відсутність тут не позбавляє його в принципі відповідальності. Нам потрібно отримати рішення суду, і розпочато виконавче провадження. Очевидно активи у такої людини, ми будемо арештовувати. І фактично, в рамках закону ми всі методи, які нам можна, будемо вживати. Результат, сподіваюся, у нас буде позитивний. Що не тільки заарештуємо, але зможемо і продати те майно, і таким чином погасити різницю між зобов'язаннями перед кредиторами та грошовими коштами, вирученими від продажу активів, - ред.)", - заявив Кияк.

Водночас, на уточнююче запитання журналістів, чи подав ФГВФО позов в суд, Кияк відповів: "Ми наторгуем, зрозуміємо, яка у нас різниця, і цю різницю будемо подавати позови (про арешт майна та стягнення коштів, - ред.)".

Нагадаємо, в онлайн-торгах кредитним портфелем "Брокбізнесбанку" зареєструвалися 4 учасника.