ua en ru

ФГВФО має намір продати офіси банків-банкрутів вартістю до 72 млн гривень кожен

ФГВФО має намір продати офіси банків-банкрутів вартістю до 72 млн гривень кожен Фото: ФГВФО розпродає нерухомість збанкрутілих банків

Ціна варіюється від 3,72 до 72,35 млн гривень за об'єкт

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставляє на торги нежитлову нерухомість, що належить ліквідованим банкам. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як повідомляється, серед об'єктів, що пропонуються на продаж - офіси в Києві, Львові та передмісті столиці. Стартова ціна лотів варіюється від 3,72 до більш 72,35 млн гривень за об'єкт.

Зокрема, найбільш привабливий лот - нежитлові приміщення в центрі Києва на вулиці Олеся Гончара, 35. Загальна площа розташованих на трьох поверхах житлового комплексу офісів становить 1972 м2. Стартова ціна лота – 72,35 лмн гривень.

Крім того, пропонується нежитлова нерухомість у м. Боярка, Києво-Святошинського району Київської області з початковою ціною 53,10 млн гривень. Загальна площа кількох об'єктів - 10 201,6 м2.

Ще один лот - приміщення колишнього відділення банку у Львові, за адресою вул. Палія, 15. Об'єкт нежитлової нерухомості в центральній частині міста, площею 569,6 м2, на торги виставляється зі стартовою ціною 10,88 млн гривень.


Також продається будівля колишнього відділення банку в Києві. Офіс, площею 155,3 м2 знаходиться в столиці за адресою вул. Анрі Барбюса, 5в (А) і займає перший поверх житлової багатоповерхівки. Початкова ціна – 4,93 млн гривень. Всі перераховані вище об'єкти знаходяться на балансі ВАТ "БГ Банк". Аукціони з їх продажу відбудуться вже 11 липня на електронному майданчику ТОВ "сетами". Кінцевий термін прийому заявок - 9:00 ранку 10 липня.

А вже 1 серпня відбудеться аукціон з продажу ще одного офісного приміщення в центрі Києва. Зі стартовою ціною в 3,42 млн гривень на торги виставляється об'єкт нежитлової нерухомості за адресою провулок Георгіївський, 2, що в Шевченківському районі столиці. Загальна площа офісу, який знаходиться на балансі АТ "Банк Велес", становить понад 93 м2. Аукціон з продажу цього об'єкта відбудеться на електронному майданчику Рівненської міжрегіональної універсальної товарно-майнової біржі "Прайс". Заявки на участь прийматимуться до 29 липня.

Нагадаємо, НБУ має намір продати активи банків-банкрутів на 12 млрд гривень в 2016.