ua en ru

ФГВФО має намір на цьому тижні продати активи 20 банків-банкрутів

ФГВФО має намір на цьому тижні продати активи 20 банків-банкрутів Фото: на торги виставлені активи 20 банків-банкрутів

Загальна вартість пакету – 1,05 млрд гривень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) має намір на цьому тижні продати активи 20 неплатоспроможних банків. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Загальна оцінна вартість пропонованого пакета – більше 1,05 млрд гривень. З них, більше 692,41 млн гривень планується отримати від реалізації прав вимоги за кредитами, ще 358,10 млн гривень – від продажу основних засобів. Дебіторська заборгованість ПАТ "Златобанк" буде продаватися за 0,98 млн гривень.

Зокрема, на торги виставляються основні засоби і права вимог за кредитами ПАТ "Банк "Форум", "ВіЕйБі Банк", "Банк "Київська Русь", "Златобанк", "Імексбанк", "КБ "Надра" і "Кредитпромбанк" загальною вартістю 889,57 млн гривень.


Крім того, на продаж виставляються основні засоби таких банків, як Банк "Контракт", "Енергобанк", "КБ " Даніель", "УПБ", "Міський комерційний банк", КБ "Експобанк", "Єврогазбанк" і "Профін банк". Вартість цього пакету складає 68,3 млн гривень.

Ще одним лотом стануть права вимоги за кредитами таких банків, як "Західінкомбанк", "Банк Денмарк", "Український Бізнес Банк", "Укоопспілка" і "Банк Таврика" загальною вартістю 92,37 млн гривень.

Як повідомлялося, Кабмін скоротить кількість зарплатних банків.