ua en ru

ФГВФО має намір на цьому тижні продати активи 14 банків-банкрутів

ФГВФО має намір на цьому тижні продати активи 14 банків-банкрутів Фото: на торги виставлені активи 14 банків-банкрутів

Загальна вартість пакету – понад 612 млн гривень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) має намір на цьому тижні продати активи 14 неплатоспроможних банків. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Загальна оцінна вартість пропонованого пакета – 612,76 млн гривень. З них, більше 482,33 млн гривень планується отримати від реалізації прав вимоги за кредитами, ще 105,44 млн гривень – від продажу основних засобів. Дебіторська заборгованість ПАТ "Банк "Київська Русь" буде продаватися за 24,94 млн гривень.

Зокрема, на торги виставляються основні засоби і права вимог за кредитами ПАТ "Банк "Форум", АБ "Столичний", "Брокбізнесбанк", "АКБ "Київ", АТ "Порто-Франко", "КБ "Актив-Банк" і "Златобанк" загальною вартістю 520,25 млн гривень.


Крім того, на продаж виставляються основні засоби таких банків, як "Банк "Національний кредит", "Міський комерційний банк", "Прайм-Банк", "Банк Контракт". Вартість цього пакету складає 54,61 млн гривень.

Ще одним лотом стануть права вимоги за кредитами таких банків, як "Меліор Банк", "Банк "Київська Русь", і "КБ " Даніель" загальною вартістю 12,87 млн гривень.

Нагадаємо, ФГВФО продає готель банку "Форум" за 36 млн гривень.