ua en ru

ФДМУ провів перший аукціон зі зниження ціни

ФДМУ провів перший аукціон зі зниження ціни Фото: Фонд держмайна України

12,45% акцій ПАТ "Емальхімпром" продано за 119,450 млн грн

Фонд державного майна України (ФДМУ) сьогодні, 18 вересня, вперше провів аукціон за методом зниження ціни (т.зв. "голландський аукціон"). Про це повідомили у прес-службі ФДМУ.

Аукціон був проведений у приміщенні Фонду держмайна і транслювався в режимі реального часу на сайті ФДМУ. У конкурсі взяли участь два претенденти - фізособи. Заявники перерахували заставні внески у розмірі 10% від початкової ціни окремим платіжним дорученням на рахунок у Державній казначейській службі України.

Як зазначається, на аукціон було виставлено 12,45% (215,866 тис. штук) акцій ПАТ "Емальхімпром" (м. Кременчук, Полтавська обл.). Номінальна вартість держпакету - 215,866 тис. грн, початкова ціна продажу - 238,910 тис. грн. "В результаті торгів пакет акцій було продано за 119,450 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, ФДМУ вже намагався продати дане підприємство, однак заяв від потенційних покупців не надходило.

Раніше голова Фонду держмайна Ігор Білоус заявляв, що в Україні є величезна кількість об'єктів, які роками не знаходять покупця, і метод голландського аукціону стане ефективним і суперпрозорим способом їх продажу.

Нагадаємо, напередодні у ФДМУ повідомили про скорочення більше третини співробітників до кінця вересня.