ua en ru

ФДМ запропонував Кабміну створити спільну групу з повернення "Укртелекому" державі

ФДМ запропонував Кабміну створити спільну групу з повернення "Укртелекому" державі Фото: Віталій Трубаров (facebook.com)

Трубаров допустив повторний продаж "Укртелекому" після повернення у держвласність

Фонд державного майна (ФДМ) запропонував Кабінету міністрів створити спільну групу з повернення "Укртелекому" державі. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів в.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров.

"Фонд подав на Кабмін свої пропозиції щодо створення спільної групи з повернення даного активу ("Укртелекому", - ред.). Думаю, незабаром процеси, пов'язані з судом, зі зняттям арешту з акцій і формуванням цієї групи, приведуть нас до розуміння, яким чином ми повертаємо "Укртелеком". Потім разом з Кабміном будемо приймати рішення, що з ним далі робити. Але, за великим рахунком, у нас два вибори: повторно продавати цей актив або повертати його до профільного міністерства - зараз це Міністерство інфраструктури", - зазначив Трубаров.

При цьому в.о. глави ФДМ не зміг уточнити, чи буде це все здійснено в 2018 році.

"По термінах я поки не готовий коментувати. За великим рахунком, в історії у нас вперше склався подібний прецедент", - підкреслив він.

Нагадаємо, у кінці квітня Господарський суд Києва відмовив ФДМ в клопотанні про зняття арешту з 92,8% акцій ПАТ "Укртелеком", що раніше належав бізнесменові Рінату Ахметову. Судді пояснили, що не можуть задовольнити позов ФДМ, оскільки арешт зазначених активів є заходом забезпечення іншого позову - державного "Укрекісмбанка" до ТОВ "ЕСУ" (колишній власник акцій "Укртелекому", кінцевий бенефіціар якого також Рінат Ахметов) про стягнення заборгованості по кредиту.