ua en ru

ФДМ озвучить стартову ціну ОПЗ в кінці квітня

ФДМ озвучить стартову ціну ОПЗ в кінці квітня Фото: ФДМ

Якщо КМУ швидко розгляне і затвердить проект розпорядження ФДМ, продаж заводу буде оголошено наприкінці травня

Фонд державного майна України (ФДМ) повідомляє про те, що практично закінчив роботу з підготовки ПАТ "Одеського припортового заводу" до приватизації і вже в кінці квітня зможе озвучити стартову ціну об'єкта. Далі, за словами Ігоря Білоуса, голови фонду, темпи приватизації будуть залежати виключно від нового уряду, йдеться на сайті ФДМ.

У повідомленні говориться, що фонд вже розробив інвестиційні умови, орієнтовно 22 квітня затвердить оцінку. На 25 - 26 квітня заплановано засідання робочої групи, яка підготує для Кабінету міністрів України рекомендації щодо стартової ціни та умов, тоді як в кінці місяця ФДМ відправить на розгляд МЕРТ, Міністерство фінансів України та Міністерство юстиції країни проект розпорядження КМУ щодо затвердження умов приватизації ОПЗ. "З цього моменту швидкість процесу буде залежати тільки від нового уряду", - зазначив Білоус.


У разі, якщо КМУ швидко розгляне і затвердить проект розпорядження ФДМ зможе оголосити продаж ОПЗ вже в кінці травня і провести аукціон в кінці червня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фонд держмайна планує приватизувати 21 агропідприємство в 2016 році.