ua en ru

ФДМ оголосив тендер на оренду землі в Прип'яті під сонячну електростанцію

ФДМ оголосив тендер на оренду землі в Прип'яті під сонячну електростанцію Фото: сонячна електростанція (wikipedia.orgCeinturion)

Стартова орендна плата становить 14,17 тис. гривень без ПДВ

Фонд державного майна України (ФДМ) офіційно оголошує конкурс по оренді великої ділянки в Прип'яті під потужну сонячну електростанцію. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови фонду Дмитро Парфенеко.

"Разом з Державним агентством України з управління зоною відчуження ми дуже ретельно цей конкурс готували і далі будемо робити все, щоб він відбувся на найвищому рівні", - написав Парфененко..

Він повідомив, що заявки від потенційних інвесторів приймаються з 10 по 22 травня, а сам конкурс відбудеться 29 травня.

"В оренду пропонується частина споруди "Інженерна споруда системи охолодження об'єктів ЧАЕС" загальною площею 2500 тис. М. кв. в Прип'яті, вул. Житомирська, 1", - уточнив чиновник характеристики об'єкта.

Стартова орендна плата за базовий місяць оренди (березень 2018) становить 14,17 тис. гривень без ПДВ. Початковою орендною платою стане найбільший розмір орендної плати, запропонований учасником у конкурсній пропозиції у день проведення торгів. Термін оренди-49 років.

Серед умов конкурсу - наявність у орендаря, його засновників або профільного інвестора досвіду будівництва і експлуатації фотоелектричної сонячної електростанції потужністю не менше 50 МВт.

Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак стверджував, що Україна отримала 52 заявки від різних компаній на встановлення об'єктів сонячної енергетики в зоні відчуження.